INGYENES SZÁLLÍTÁS - 20.000 Ft értékhatár feletti megrendelés esetén, Magyarország teljes területén átvállaljuk a csomagküldés díját.

Horgászbolt logo

+36209957000

Horgászbolt logo
  • Kategóriák
    • Akciók 
    • Horgászbot, orsó 5316
    • Bojli, pellet, etetőanyag, adalék, aroma 5323
    • Horgász-vadász ruha 3357
    • Horgásztáska, hátizsák, tároló, botzsák 1569
    • Egyéb kellék, eszköz, aprócikk, horog, horgász zsinór 12621
    • Halvédelmi eszköz 902
    • Műcsali 7045
    • Rod-Pod, bottartó, leszúró, swinger, kapásjelző 1176
    • Camping, Kellékek 708
  • Blog
  • Horgászvizek
  • Információk
    • Szépkártya
    • Nyitvatartás
    • Reklamáció
    • Horgászegyesület
Vissza
Fokhagymás cukormázas kukorica készítése
Márc 03
2021
13:20
Márc 03
2021
13:20

Fokhagymás cukormázas kukorica készítése

Jó pár horgásztársam követi azt az elvet, hogy a gyári termékek mellett szívesen készíti saját maga a horogra valót. Saját konyhánkban útjára engedhetjük képzelőerőnket és bátran kísérletezhetünk az ízekkel. Most egy fokhagymás főzetet mutatunk nektek.

Cukormázas főzet készítése

A cukorszirup anyaghányada a következő:

Pl: ha 0,5 l vízből szeretnénk készíteni, akkor 0,5 kg kristálycukrot kell felhasználnunk. Elsőre talán soknak hangzik, de egyáltalán nem az.

0,2 l víz - 0,2 kg cukor
0,8 l víz - 0,8 kg cukor
1,6 l víz - 1,6 kg cukor és így tovább...

1.lépés
Mérjük ki a kívánt víz és cukor mennyiséget(én 0,5 l víz - 0,5 kg cukor anyaghányaddal dolgoztam)

2. lépés
Öntsük bele őket egy edénybe és rakjuk fel a gáztűzhelyre. Közepes lángon folyamatosan melegítsük és kevergessük. - míg a cukor fel nem oldódik.

3. lépés
Hagyjuk felforrni, sőt tovább is, hiszen minél tovább adjuk a hőhatásnak, annál sűrűbb lesz az oldatunk.

4. lépés
Az edény oldalfalára kirakódott cukorkristályokat vizes ecsettel mossuk be a cukoroldatba. A főzet felületén összegyűlt habot (ha összegyűlt) szennyeződésekkel együtt szűrőkanállal távolítsuk el.

5. lépés
Sokáig nem szabad a tűzhelyen hagyni, mivel egy idő után ruganyos, gumis szerkezetű lesz.

Érdemes a forráspont után kb. 5-9 percig még fent hagyni. Lehet ránézésre még hígnak tűnik az oldatunk, de ahogyan kihűl, úgy fog folyamatosan sűrűsödni.

6. lépés

Még kihűlés előtt tegyük bele a kockára vágott fokhagymát. Ha intezívebbre akarjuk, akkor még az üvegbe is rakhatunk a fokhagymából a kukorica közé. Ha kihűlt máris ráönthetjük a kukoricánkra az oldatot. Érdemes korábban elkészíteni, mivel kell egy kis idő annak, hogy a kukoricaszemek magába szívja a szirupot. Horgászatra már kellően intezív aromájú kukoricával csalizhatunk.

Forrás: horgasz.hu

Vissza
Vásárlói fiók

Rácvárosi Horgászbolt

REGISZTRÁCIÓ

PROFILOM

KOSÁR

KEDVENCEIM

Információk

ÁSZF

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

RENDELÉSI ÉS SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK

VÁSÁRLÁSI ÚTMUTATÓ

CETELEM ÁRUHITEL

KAPCSOLAT

Rúd Kft.
  • 7634 Pécs, Rácvárosi út 10/2
  • +36209957000
  • info@racvarosihorgaszbolt.hu

  • facebook

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy időben értesüljön legfrissebb ajánlatunkról!

Feliratkozás
cetelem_hu
kandh
SSL Certificate
  • Akciók 
  • Horgászbot, orsó 5316
  • Bojli, pellet, etetőanyag, adalék, aroma 5323
  • Horgász-vadász ruha 3357
  • Horgásztáska, hátizsák, tároló, botzsák 1569
  • Egyéb kellék, eszköz, aprócikk, horog, horgász zsinór 12621
  • Halvédelmi eszköz 902
  • Műcsali 7045
  • Rod-Pod, bottartó, leszúró, swinger, kapásjelző 1176
  • Camping, Kellékek 708
  • Blog
  • Horgászvizek
  • Információk
    Információk
    • Szépkártya
    • Nyitvatartás
    • Reklamáció
    • Horgászegyesület
Belépés
Regisztráció
Cookie beállítások
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz marketing jellegű cookie-kat engedélyezhet, amivel elfogadja az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakat.