Rácvárosi horgászbolt
r
+36 (72) 253 302
+36 (20) 995 7000
6
Üzletünk címe
7634 Pécs Rácvárosi út 10/2.

A tökéletes halászlé receptje

Elhoztuk számotokra egyik kedvenc halászlé receptünket

Sokan sokféleképpen készítjük el a karácsonyi halászlevet, de egy valami közös: egyikünk asztaláról sem hiányozhat ez a mennyei fogás.

Most egyik kedvenc receptünket hoztuk el számotokra, ami eddig mindig tökéletesen teljesített a karácsonyi vacsoránál.

A Korhely halászlevelet mi így készítjük 6 főre:

  • 2.5 kg halgerinc (gerinc, fej, uszony)
  • 3 db paradicsom
  • 3 db paprika
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 3 db babérlevél
  • 1 kávéskanál köménymag (őrölt)
  • 2 ek fűszerpaprika
  • bors ízlés szerint
  • 1 db hegyes erős paprika (ízlés szerint)
  • 5 dl fehérbor (száraz)
  • 5 l víz (kb.)
  • 2 db halászlékocka
  • 5 dl tejföl
  • 1.5 dl főzőtejszín
  • 2 db citrom
  • 2 ek mustár
  • 20 dkg haltej/halikra
  • 1 kg hal (harcsafilé)
  • 10 dkg sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma

Készítsük el az alaplevet. A szeletekre vágott hagymát, paradicsomot, paprikát, fokhagymát, babért, őrölt köményt feltesszük főni a halaprólékkal együtt. Öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi bőven. Ehhez adjuk hozzá a fehérbort (literenként 1dl-t), majd sózzuk meg. Ha felforrt és feljött a habja, akkor adjuk hozzá a pirospaprikát, a lángot mérsékeljük, majd főzzük 1,5 órán keresztül. Akkor lesz jó, ha a halról lemállott a hús és szétesett a feje.

Sózzuk be a harcsaszeleteket, kenjük be paradicsompürével, majd tegyük a hűtőbe.

Passzírozzuk be az alaplevet. Tésztaszűrő használata ajánlott ehhez. Fejtsük le a húst a csontokról. Csak azt passzírozzuk le, amihez éppen a levelet öntjük. Az így kapott alaplének sűrűnek kell lennie. Ezt forraljuk fel újra. Ízlés szerint egy kis csípőspaprikát hozzá lehet rakni. Forrás közben a tejfölt, tejszínt és a két csapott evőkanálnyi mustárt keverjük el.

A harcsaszeleteket rakjuk a forró lébe az ikrával és a babérlevéllel együtt. Maximum 15 percig főzzük. A tizenkettedik perc körül a léből adjunk hozzá a tejfölös keverékhez, majd szépen adagolva adjuk a leveshez úgy, hogy a megfőtt hal nehogy összetörjön. Zárjuk el a gázt, ha megfőtt. Ízlés szerint frissen csavart citromlé adható hozzá. Hagyjuk állni fél órán keresztül.

Tálaljuk friss kenyérrel, citromkarikával, csípős paprikával.

Forrás: Nosalty

! % /
Ossza meg ismerőseivel:
Akciós termékek Katalógusok

Időjárás (Pécs)

Közösség