4 szuper házi készítésű harcsa csali recept
Majdnem minden horgász tudja, hogy a harcsa fogása mennyire élvezetes. A karcsú izmos testüknek köszönhetően mindig egy jó harc elé állítják a horgászt, de fontos megérteni, hogy szükség van a megfelelő házi készítésű csalira, hogy egy nagy példány akadjon a horogra.
Saját harcsa csali készítés
A saját csali elkészítésének megvannak az előnyei. Elsősorban olcsó, valamint elkészítése során könnyen a kiválasztott tó harcsájának szája ízére szabhatjuk az ízeket, ezzel is növelve a kapás esélyét. Nem utolsó sorban pedig valljuk be, hogy nagy élvezet-móka az egész család számára a massza keverése belefúrva ujjainkat az elkészülő csali anyagba.
A következőkben néhány házi készítésű harcsa csali receptet mutatunk be, amelyek segíthetnek a horgászoknak, hogy egy igazi harcost sikerüljön a horog végérére akasztani.
Tejszínes kukoricából készült házi harcsázó recept
- 1 konzerv kukorica
- ¼ csésze maradék zsír
- 2 csésze kukoricaliszt
- 1 csésze zab
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítésének folyamata:
Keverjük össze a konzerv kukoricánkat a zsírral. Melegítsük, amíg fel nem melegszik annyira, hogy a zsír megolvadjon. Keverjük össze egy külön nagy tálba a száraz hozzávalókat. Öntsük össze a zsírral összekevert kukoricát a száraz összetevőkkel, majd jól keverjük össze és készítsünk belőle az igényeinknek megfelelő nagyságú golyókat.
Forrás: fishthesea.co.za
Húsból és Sajtból készült harcsás csali recept
- kb. ½ kiló nyers darálthús
- 1 csésze sajt (szeletelt is megfelelő)
- 1 evőkanál fokhagyma (lehetőleg darált)
- liszt
Elkészítésének folyamata:
Olvasszuk fel a sajtot puhára. Keverjük össze az olvasztott sajtot a hússal, a fokhagymával, és addig keverjük, amíg a sajt egyenletesen eloszlik. Lassan adjunk hozzá annyi lisztet a keverékhez, amíg annak sűrűsége nem kezd hasonlítani a gyurmáéhoz. Ezek után gyúrjunk golyókat, amelyeket egy műanyag zacskóban tökéletesen lehet tárolni a fagyasztóba.
Szuper büdös harcsázó keverék
Bár nem ez a legjobb szagú házi harcsa csali, de ez a leghatékonyabb.
- 2 doboz tonhal olaj
- 2 doboz szardínia mustárban
- kb ½ kiló csirkemáj
- 2 doboz töltelék keverék
- 1 tasak töltelék kenyér
Elkészítésének folyamata:
Keverjük össze a tonhalat, a szardíniát és csirkemájat egy zárható tartályba. Zárjuk le és tároljuk kinn egy hétig. Ne feledje, hogy egy biztonságos helyre helyezze, ahol állatok nem férnek hozzá. Egy héttel később keverjük össze a töltelékkel és a töltelék kenyérrel, mindaddig, amíg sűrű tésztaszerű masszát nem kapunk. Ügyeljünk arra, hogy olyan edényt használjunk, amire a későbbiekben nem lesz szükség.
Forrás: baitbigfish.com
Májas cipó recept
- 2 csésze csirkemáj
- 1 vekni kenyér
- ¼ csésze sötét melasz
Elkészítésének folyamata:
Vágjuk a csirkemájat apró darabokra. Öntsük össze a csirkemájat a melasszal egy tálba, majd tegyük hozzá a kenyeret. Keverjük össze kezünkkel mindaddig, amíg az állaga formálhatóvá nem válik.
Forrás: lakefishingtechniques.com